Biografie

ABOUT ME

 

Hamilton is een zoon van acteur en regisseur Martin Hamilton. Op dertienjarige leeftijd maakte hij zijn televisiedebuut in de dramaserie Cool van de Teleac/NOT.

 

Een jaar later speelde hij een rol in Het geheim van de Lindenborch, geregisseerd door zijn vader. Na deze opdracht maakte hij diverse malen zijn opwachting in televisieseries van SchoolTV.


Met zijn rol als Fos Fischer in de soapserie Goede tijden, slechte tijden beleefde Hamilton zijn grote doorbraak op televisie. Hij speelde deze rol 3 jaar lang en haalde tussen de werkzaamheden door ook nog zijn havodiploma. Een jaar na zijn vertrek bij de soapserie maakte hij zijn opwachting in de jeugdserie SpangaS, waar hij het personage Koen van Wageningen speelde. Naast de televisieserie had hij ook een rol in de speelfilm SpangaS op Survival.


In 2010 begon hij met de opnames van de populaire dramaserie ‘Overspel’, waarin hij 3 seizoenen lang de rol van de puberale Marco Steenhouwer speelt. Tussendoor acteert Hamilton ook in de serie ‘Van God Los’ en speelt hij een rol in de bioscoopfilm ‘Doodslag’, waarin hij als agressief straatschoffie het leven van ambulance broeder, Theo Maassen, zuur maakt.


In 2015 krijgt Hamilton de hoofdrol in de speelfilm ‘Fataal’. Een heftig verhaal waarin hij als eigenaar van een nachtclub, zelf het slachtoffer wordt van zinloos geweld. De Film wordt nu nog steeds op scholen getoond om leerlingen bewust te maken van de gevolgen van zinloos geweld.


Na zijn rol in Fataal speelt Hamilton diverse rollen in onder andere ‘Flikken Maastricht’ en in de Telefilm ‘Billy’.


In 2020 verscheen Jeffrey in de documentaire "Let's Dance" van Paul Ruven.


In 2021 werd hij gevraagd voor en vertolkte hij  de rol van blinde apostel  in "The Passion 2021" .

 

I'M JEFFREY HAMILTON

Actor