Biografie

JEFFREY HAMILTON

ABOUT ME

 

Hamilton is een zoon van acteur en regisseur Martin Hamilton. Op dertienjarige leeftijd maakte hij zijn televisiedebuut in de dramaserie Cool van de Teleac/NOT.

 

Een jaar later speelde hij een rol in Het geheim van de Lindenborch, geregisseerd door zijn vader. Na deze opdracht maakte hij diverse malen zijn opwachting in televisieseries van SchoolTV.

Met zijn rol als Fos Fischer in de soapserie Goede tijden, slechte tijden beleefde Hamilton zijn grote doorbraak op televisie. Hij speelde de rol tussen 31 oktober 2005 en 24 april 2008. Naast zijn werk voor GTST behaalde Hamilton zijn havodiploma. Een jaar na zijn vertrek bij de soapserie maakte hij zijn opwachting in de jeugdserie SpangaS, waar hij het homoseksuele personage Koen van Wageningen speelde. Hamilton nam de rol over van Derk Stenvers. Naast de televisieserie maakte hij ook zijn opwachting in de speelfilm SpangaS op Survival. In het voorjaar van 2010 was Hamilton voor het laatst te zien in SpangaS.

 

In het jaar 2010 speelde Hamilton een rol in de korte speelfilm 8 Hoog, waarin hij samen met Niels Gomperts en Ilse Heus te zien is. In hetzelfde jaar begon hij met de opnames van de Overspel van de VARA, waarin hij de rol van de puberale Marco Steenhouwer speelt. Het eerste seizoen werd in het najaar van 2011 uitgezonden, het tweede seizoen in het najaar van 2013. Hamilton speelde tevens een rol in de film Doodslag.

 

I'M JEFFREY HAMILTON

Actor

 

OVERIGE ERVARING

 

 

The Chronicles of Narnia

 

Peter Pevensie

 

Provided the voice of Peter Pevensie in the Dutch version of The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008). 

 

 

 

Spangas

 

Koen van Wageningen

 

Played 123 episodes as Koen van Wageningen in the tv-serie Spangas.

 

 

 

Goede Tijden Slechte Tijden

 

Fos Fischer

 

Played 260 episodes as Fos Fischer in the tv-serie GTST.